sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Prigozhin perustaa "nostoväen koulutuskeskuksia"

Yksityisarmeija Wagnerin omistaja Jevgeni Prigozhin aikoo perustaa "nostoväen koulutuskeskuksia", kertoo verkkolehti The Moscow Times. Hän suunnittelee niitä Ukrainan rajan läheisyydessä sijaitseville Kurskin ja Belgorodin alueille.

Prigozhin ilmoittaa rahoittavansa koulutuskeskukset omista varoistaan, mutta vastuu niiden tarvitseman "materiaalin" toimittamisesta kuuluu paikallisille yrityksille. The Insider -verkkolehden mukaan Prigozhin selittää ajatustaan seuraavaan tapaan:

"Jos omistat pienen tehtaan, joka työllistää 100 henkeä, ja niistä 50 on sukukypsiä uroksia, niin 25 prosentin pitää palvella juoksuhaudoissa ja 75 prosentin jatkaa työntekoa. Jokainen on vuorollaan viikon juoksuhaudoissa ja kolme viikkoa kotona ja töissä. Näin ollen, kun vihollinen tulee Venäjän maaperälle, kaikki 100 % astuvat puolustamaan maataan. Kontaktilinjalle riittää tällä hetkellä 10 henkeä kilometrille, ja sadalle kilometrille tuhat henkeä. Kauempana sisämaassa pitää olla mobilisoitujen joukko-osastoja ja muita turvallisuuselinten kohteita. Maaston tunteva paikallinen asukas pystyy parhaiten taistelemaan sabotaasiryhmiä vastaan ja ottamaan tarvittaessa vastaan ensimmäisen iskun."

Prigozhinin aloite kertoo politologi Abbas Galljamovin mukaan siitä, että Kreml aikoo jatkaa käsiensä pesemistä Ukrainan sodassa. Vankiloista koottujen Wagnerin "vapaaehtoisjoukkojen" lisäksi vastuuta siirretään nyt siviiliväestölle.

Jevgeni Prigozhin on Ukrainan sodan ansiosta päässyt Putinin sisäpiiriin. Aikaisemmin hän vältteli julkisuutta, mutta nyt hän on myöntänyt julkisesti perustaneensa Venäjän laissa kielletyn yksityisarmeijan. Tällä viikolla Prigozhin avasi Pietariin ensimmäisen yrityskeskuksensa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti