maanantai 21. marraskuuta 2022

Vihabloggari karkotettiin Saksasta

Venäläinen vihabloggari Julija Prohorova on (ilmeisesti) karkotettu Saksasta, kertoo verkkolehti The Insider. Saksan poliisi istutti eilen Prohorovan näköisen naisen Berliinistä Istanbuliin lähdössä olleeseen lentokoneeseen.

Saksassa asunut Prohorova on julkaissut somessa videoita, joissa hän häiritsee Venäjän vastaisia mielenosoituksia, ahdistelee ukrainalaispakolaisia ja kehottaa Euroopassa asuvia venäläisiä aiheuttamaan vahinkoa isäntämailleen. Eräässä videossa hän käyttää Saksan poliisilta saamiaan kirjeitä vessapaperina.

Poliisi teki lokakuussa Prohorovan luokse kotietsinnän, jossa takavarikoitiin kolme älypuhelinta ja kannettava tietokone. Saksassa laittomasti asunut vihabloggari ei ole sen jälkeen esiintynyt netissä, ja tiedotusvälineiden mukaan hän on ollut pidätettynä.

Samaran alueella vuonna 1992 syntynyt Prohorova (os. Tshernyshova) on työskennellyt Moskovassa kaupan kassalla ja julkaissut alastonkuviaan paritussivustolla. Hän osallistui vuosi sitten "Mennään naimisiin" -nimiseen TV-ohjelmaan. Ohjelman juontaja hämmästeli naisen käytöstä ja totesi, että tämä oli päättänyt "elää lutkana".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti