torstai 17. marraskuuta 2022

Kostamuksessa rangaistiin koululaista USA:n lipusta

Kostamukselaisessa koulussa opettaja pakotti koululaisen seisomaan liitutaulua vasten, koska tämän hupparissa oli Yhdysvaltain lipun kuva, kertoo petroskoilainen Daily Karelija. Rehtorin mukaan eläkkeellä oleva opettaja on Ukrainasta tullut Venäjän hyökkäyssodan kannattaja.

Pojan isä kertoo, että hupparin etuosassa on numerot, joiden sisällä on Yhdysvaltain lipun kuva. Huppari on ostettu kauan ennen Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan alkua, eikä poika käyttänyt sitä muiden oppilaiden "agiteeraamiseen". Isän mielestä opettajan toiminta oli epäasiallista.

Rehtori Tatjana Shemjakina sanoo, että koulu on pyytänyt tapahtunutta anteeksi oppilaalta ja tämän vanhemmilta. Yli 60-vuotias Ukrainasta tullut naisopettaja on rehtorin mukaan kovasti huolissaan "sotilaallisesta erikoisoperaatiosta ja siitä, että amerikkalaiset yllyttävät näihin tekoihin". Opettaja oli sanonut, "ettei halua katsoa tätä lippua" ja pyytänyt oppilasta kääntymään.

Oppilailta edellytetään koulussa "asiallista pukeutumista", mutta sääntöä ei rehtorin mukaan aina noudateta. Venäjän duumassa esitetään samaan aikaan yhtenäisen koulupuvun käyttöönottoa. Pojille mallia "salaryman" ja tytöille "lapsihuora", täsmentää Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti