lauantai 12. marraskuuta 2022

Venäjälle perustetaan ortodoksikirkon yksityisarmeija

Kronstadtin Pyhän Nikolaoksen merikatedraalin seurakunta on perustamassa Venäjän ensimmäistä ortodoksisen kirkon yksityisarmeijaa, kertoo verkkolehti Bloknot. Vuodesta 2017 lähtien kehitteillä ollut hanke on nimeltään "Andreaan risti", joka on Venäjän laivaston tunnus. Hanke on katedraalin kirkkoherran Aleksi Ganzhinin siunaama.

Yksityisarmeijan koordinaattorin mukaan sen tarkoituksena on antaa liikekannallepanoon valmistavaa sotilaskoulutusta. Tarkoituksena on lisätä sotilaiden kestävyys- ja vastustuskykyä sodankäynnin aikana sekä ylläpitää ja lisätä taistelutahtoa voiton saavuttamiseksi.

Koulutuksen aikana harjoitellaan ensiavun antamista kenttäolosuhteissa, maastossa liikkumista ja tarkkuutta ampumaradalla. Andreaan ristin ohjaajat ovat entisiä erikoisjoukkojen sotilaita. Yksityisarmeija alkaa muodostaa koulutuksen pohjalta vapaaehtoispataljoonia, jotka osallistuvat "sotilaalliseen erikoisoperaatioon" Ukrainassa.

"Andreaan ristin" koulutuskeskuksen kapasiteetti on koordinaattorin mukaan 70-100 miestä. Koulutus kestää 30 päivää ja rahoitus tulee yksityisiltä lahjoittajilta ja osallistujilta. Talouslehti RBK kertoo, että merikatedraalin kirkkoherra, arkkimandriitta Ganzhin myöntää koulutuskeskuksen olemassaolon, mutta kieltää että kyseessä olisi yksityisarmeija.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti