tiistai 29. marraskuuta 2022

Duumassa vaaditaan demokratian lopettamista

Venäjän duuman kulttuurivaliokunnan varapuheenjohtaja Jelena Drapeko vaatii "demokratian" ja "suvaitsevaisuuden" lopettamista, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Hänen mielestään vallanpitäjien tulisi suhtautua ankarammin niihin, jotka ovat eri mieltä Ukrainan sodasta.

Oikeudenmukainen Venäjä -puoluetta edustavan Drapekon mukaan valtio suhtautuu liian lojaalisti "liberaaleihin" ja antaa heidän vapaasti ilmaista oman mielipiteensä: "Me vielä jotenkin arkailemme, yritämme olla loukkaamatta ja koskematta heidän oikeuteensa ajatella vapaasti. Meillä on Venäjällä sellainen demokratia, sellainen suvaitsevaisuus, että mielestäni se on aika lopettaa."

Edustajan mielestä sodan vastustajat eivät rakasta isänmaataan. Hän vertaa heitä sisällissodan jälkeisiin valkoisiin emigrantteihin ja sanoo historian toistavan itseään. Drapeko arvostelee erityisesti sodan takia Venäjältä lähteneitä taiteilijoita. Hänen mukaansa niihin, jotka katuvat ja haluavat palata kotimaahansa, tulee suhtautua ankarasti. Tällaisia ihmisiä kohtaan ei voi olla "ystävällinen ja ymmärtäväinen", koska kyseessä on "sota-aika". Heille voi antaa anteeksi vasta sodan jälkeen, jos Venäjä saavuttaa tavoitteensa Ukrainassa.

Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen maassa on säädetty rangaistukset armeijaa koskevien "väärennösten" levittämisestä. Venäläisiä on kielletty kutsumasta sotaa sodaksi ja heidät on määrätty käyttämän vain puolustusministeriön antamia tietoja sotatoimista. Maalis-marraskuussa tuomioistuimiin on toimitettu yli 5000 tutkintapöytäkirjaa "armeijan halventamisesta". Hallinnollisten tapausten lisäksi on aloitettu yli sata rikosjuttua, joissa syytettyjä uhkaa 3-15 vuoden vankeustuomio.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti