torstai 3. marraskuuta 2022

Kadyrov vaatii tuomiovaltaa sotilaille

Ramzan Kadyrovin mukaan sotilaiden tulee saada päättää liikekannallepanon välttelijöiden rankaisemisesta, kertoo talouslehti Kommersant. Tshetshenian johtaja on tyytymätön duumassa suunniteltuihin rangaistuksiin.

Tällä hetkellä Venäjän lainsäädännössä ei ole rangaistusta liikekannallepanon välttelystä. Duumassa ja liittoneuvostossa on ollut tekeillä laki, joka määräisi 200-500 tuhannen ruplan sakon, pakkotyötä tai enintään viiden vuoden vankeusrangaistuksen. 

Tshetshenian johtaja Ramzan Kadyrov pitää ehdotettuja rangaistuksia naurettavina. "Annammeko siis välttelijöille hienon tilaisuuden istua sellissä sillä aikaa kun rohkeat ja pelottomat poikamme vaarantavat henkensä etulinjassa? Ruokimme heitä vielä valtion kustannuksella? Pääsevätkö he ulos puhtoisina, kun kaikki päättyy muiden hengen ja terveyden menetykseen?" Kadyrov kirjoittaa Telegram-kanavallaan.

Kadyrovin mukaan "ammusten vihellystä" kuuntelevilla on parempi käsitys hinnasta, joka liikekannallepanon välttelijän on maksettava. Rangaistus ei myöskään saa olla ennalta määritelty. "Täytyy laskea, millaista apua välttelijä on saanut valtiolta, paljonko hänen koulutukseensa, sairaanhoitoon, sosiaalietuuksiin ja palkkaan on käytetty. Vähintään 50 % saadusta kokonaissummasta on sopiva sakko. Sitten vaan mars kaivamaan juoksuhautoja ja rahaamaan ammuksia!" sanoo Tshetshenian johtaja.

Senaattori Andrei Klishas sanoo, että välttelijöiden rikosvastuu ei ole ajankohtainen, koska "osittainen liikekannallepano on päättynyt 28. lokakuuta". Myös duumasta ilmoitetaan, että lakiehdotus ei ole enää käsiteltävänä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti