lauantai 19. marraskuuta 2022

Joka kymmenes venäläinen käy hyyskässä

OECD:n Better Life Indexin mukaan 13,8 prosentilla venäläisistä ei ole asunnossaan WC:tä, kertoo talouslehti Kommersant. Venäjän tilastokeskus Rosstatin mukaan 10,5 % venäläisistä käyttää yhteiskäymälää tai ulkohuussia ja 0,8 prosentilla ei ole lainkaan käymälää. Maaseudulla puutteelliset käymäläolot on joka kolmannella, kaupungeissa lähes viidellä prosentilla.

Asian tekee ajankohtaiseksi tänään vietettävä maailman käymäläpäivä. Venäjä on vesiklosettien suhteen kaukana OECD-maiden keskiarvosta (3 % väestöstä ilman WC:tä), Kolumbian jäljessä (12,3 %), mutta kuitenkin edellä Meksikoa (25,9 %). Suomessa vesivessattomissa asunnoissa elää 0,4 % väestöstä.

YK:n vesiohjelman tilaston mukaan 76 % venäläisistä nauttii turvallisesta juomavedestä ja 61 % vaatimusten mukaisista saniteettitiloista. Kotitalouksien jätevesistä puhdistetaan turvallisella tavalla 13 %. Suomessa vastaavat luvut ovat 100, 84 ja 92. Rosstatin mukaan venäläisistä kotitalouksista yli 70 % on yhdistetty keskusviemäriin. Jätteensä hautaa pihalle 18 %.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti