tiistai 29. marraskuuta 2022

Mies pidätettiin Stalinin ja Hitlerin vertaamisesta

Poliisi on pidättänyt siperialaismiehen Stalinin ja Hitlerin järjestelmien vertaamisesta, kertoo verkkolehti The Insider. Epäilty rikos on tapahtunut viisi vuotta ennen rangaistuksen määräävän lain säätämistä.

Nizhnevartovskilaista Aleksandr Koroljovia syytetään hänen vuonna 2017 Internetissä julkaisemastaan tekstistä, jossa hän vertaa Josif Stalinin ja Adolf Hitlerin poliittisia järjestelmiä. Syytteen perusteena on hallintolain pykälä, joka kieltää Neuvostoliiton ja natsi-Saksan julkisen samastamisen.

Venäjän duuma hyväksyi asiaa koskevan lain huhtikuussa 2022. Kyseisestä rikkomuksesta on määrätty 1000-2000 ruplan sakko tai 15 päivää hallinnollista arestia.

Oppositiopoliitikko Leonid Gozman pidätettiin elokuussa saman pykälän perusteella. Syytteen nostamisen aiheena oli julkaisu, jossa Gozman kirjoitti, että Hitler edusti absoluuttista pahuutta, mutta Stalin oli vielä pahempi. Poliitikon mukaan Neuvostoliiton sisäministeriö NKVD oli kauhempi kuin natsien SS, "koska tshekistit tappoivat omiaan". Syyskuussa hänet pidätettiin uudelleen saman pykälän nojalla. Tällä kertaa syynä oli vuonna 2013 julkaistu teksti, jossa Gozman vertasi Neuvostoliiton vastavakoiluorganisaatio Smershiä SS-joukkoihin.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti