perjantai 11. marraskuuta 2022

Valtiopetoksesta syytetty on 21-vuotias opiskelija

Valtiopetoksesta tiistaina pidätetty Gleb Verdijan on 21-vuotias taloustieteen opiskelija Astrahanista, kertoo talouslehti Kommersant. Viranomaisten mukaan hän oli yrittänyt välittää valtiosalaisuuksia ulkomaiden tiedustelupalveluille, mutta joutui sitä ennen Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n pidättämäksi.

Gleb Verdijan (kuvassa) on ehkä Venäjän nykyhistorian nuorin valtiopetoksesta syytetty. Hän on syntynyt syyskuussa 2001. Verdijan valmistui astrahanilaisesta ammattikoulusta vuonna 2021 ja on nykyään Astrahanin arkkitehtuuri- ja rakennusyliopiston taloustieteellisen tiedekunnan toisen vuosikurssin opiskelija. Moskovalainen tuomioistuin määräsi lokakuussa samannimiselle henkilölle hallinnollisen rangaistuksen järjestysrikkomuksesta, johon liittyi tottelemattomuus poliisin määräyksiä kohtaan.

Valtiopetoksesta on Venäjän rikoslaissa määrätty 12-20 vuoden vankeusrangaistus. Tapausta koskevat asiakirjat ovat salaisia, joten tiedossa ei ole, mitä valtiosalaisuuksia 21-vuotias taloustieteen opiskelija oli mahdollisesti yrittänyt paljastaa. Venäjän uutiset epäilee, että FSB soveltaa vanhaa venäläistä sananlaskua "kun vaan on ihminen, niin pykälä kyllä löytyy".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti