keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Wagner tappaa sotilaitaan

Yksityisarmeija Wagner on teloittanut ainakin 40 sotilastaan, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. Jevgeni Nuzhinin murha on niistä ensimmäinen videolle kuvattu ja julkaistu.

Ihmisoikeusaktivisti Olga Romanovan mukaan Wagner tappaa sotilaitaan viidestä eri "rikoksesta": karkuruudesta, yrityksestä antautua, ryöstelystä, alkoholin tai huumeiden käytöstä ja "sukupuolisuhteista". Jevgeni Prigozhin on kertonut teloituksista kesäkuusta lähtien. Wagnerissa niitä kutsutaan ihmisen "nollaamiseksi".

Vahvistettuja laittomia teloituksia on jo noin 40, sanoo Romanova. "Niistä ei aiheudu mitään seuraamuksia. Vankeinhoitolaitoksen osastot vastaavat kaikkiin kysymyksiin, että kyseessä on valtiosalaisuus."

Tällä hetkellä Wagner värvää vankeja Siperiassa, ja monet heistä lähetetään rintamalle väkisin. Joskus sukulaiset onnistuvat estämään värväämisen. Erään vangin äiti kertoo soittaneensa vankilan apulaisjohtajalle ja uhanneensa haastaa tämän oikeuteen. Wagner uhkaili häntä, että poika joutuu joka tapauksessa rintamalle, mutta vain huonommilla ehdoilla.

Romanovan mukaan Venäjän hyökkäyssotaan on värvätty jo 30-35 tuhatta vankia.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti