maanantai 14. marraskuuta 2022

"Palkkasoturi murhattiin pelottelutarkoituksessa"

"Prigozhinin värväämän vangin teloitus muistuttaa mafian rituaalimurhaa", kirjoittaa Telegram-kanavallaan venäläis-israelilainen liikemies Leonid Nevzlin. Hän luonnehtii Jevgeni Prigozhinin palkkasoturin murhaa "tarkoituksellisella julmuudella tehdyksi barbaariseksi teloitukseksi", joka on vuodettu julkisuuteen pelottelutarkoituksessa.

Nevzlinin mukaan murhavideon tarkoituksena on pelotella mahdollisia omia pettureita ja tavallisia ihmisiä sekä osoittaa tekijöidensä pystyvän mihin tahansa: "Nämä ovat tyypillisiä mafian tavoitteita, jotka eivät juurikaan poikkea Cosa Nostran toimista."

"Tapaus ei siksi juurikaan yllätä niitä, jotka määrittelevät Venäjän mafiavaltioksi", sanoo Nevzlin. Venäjä on hänen mukaansa valtio, joka käyttää mafian keinoja ja hyödyntää uusfasistista ja uustalinistista ideologiaa.

Nevzlin kysyy, osallistuivatko vallan huipulla olevat kyseiseen rikokseen: "Toteutettiinko teloitus Putinin luvalla vai onko se valta-asemaa tavoittelevan yksittäisen klaanin aloite?" 

Ensimmäisessä tapauksessa Venäjän eliitin tulee valmistautua Prigozhinin lupaamiin "Stalinin vainoihin". "Toisessa vaihtoehdossa näemme ikääntyvän ja heikentyvän 'pomojen pomon', mikä lähitulevaisuudessa tarkoittaa vallan jakoa mafiavaltiossa. Tämä ei tietenkään tule tapahtumaan ilman verenvuodatusta", toteaa kirjoittaja.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti