tiistai 22. marraskuuta 2022

Kreml kieltää puhumasta ulkomaille paenneista

Venäjän propagandavälineitä on kielletty kertomasta ulkomaille muuttaneista venäläisistä, kertoo verkkolehti The Moscow News. Kielto koskee myös ulkomaille siirtyneitä yrityksiä sekä konsulttipalvelujen mainontaa.

Verkkolehden lähteiden mukaan mainostajia on kielletty tarjoamasta entisiin neuvostotasavaltoihin tai Lähi-Itään siirtyville yrityksille ja henkilöille suunnatuja palveluja. Uutistoimistot ja valtion media eivät saa kertoa IT-ammattilaisten joukkopaosta tai siitä, että pankkiirit Oleg Tinkov ja Nikolai Storonski ovat luopuneet Venäjän kansalaisuudesta.

Epävirallisten tietojen mukaan Venäjältä on lähtenyt seitsemästäsadastatuhannesta miljoonaan ihmistä sen jälkeen, kun presidentti Putin julisti yleisen liikekannallepanon. Talousministeriön tilaston mukaan pelkästään syyskuussa Venäjän työvoima supistui 600 tuhannella henkilöllä.

Venäjän on menettänyt yli 23 % huippuohjelmoijistaan. Valtiolliset ja yksityiset klinikat kertovat lääkärien joukkopaosta. Yritysjohtajien keskuudessa suoritetun kyselyn mukaan maassa vallitsee ennennäkemätön työvoimapula.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti