tiistai 1. marraskuuta 2022

Sisäministeriö käytti puoli miljardia hylkytavaraan

Venäjän tutkintakomitea on saanut valmiiksi rikostutkinnan sisäministeriön tilaamista virkapuvun paidoista, kertoo talouslehti Kommersant. Ministeriön työntekijöille tilatut 350 600 paitaa osoittautuivat kelvottomaksi hylkytavaraksi. Poliisivirastolle aiheutunut vahinko on 564,5 miljoonaa ruplaa eli 9,2 miljoonaa euroa.

Sisäministeriö tilasi poliisin virkapuvun paidat BMF-nimiseltä venäläisyhtiöltä toukokuussa 2017. Paitojen ompelemiseen oli käytetty heikkolaatuista lankaa, minkä takia ne muuttuivat nopeasti käyttökelvottomiksi. BMF oli antanut paidoille vuoden käyttötakuun, jota ministeriö ei kuitenkaan käyttänyt hyväkseen.

Ministeriön tutkintaosasto nosti asiaa koskevan syytteen maaliskuussa 2019, mutta syyllisiä ei onnistuttu löytämään kahteen vuoteen. Vuonna 2021 juttu siirtyi tutkintakomitealle, joka on löytänyt vain yhden syytetyn: BMF:n toimitusjohtajan Boris Ljashukin. Häntä kuvaillaan petoksen toteuttajaksi, mutta sen todelliset järjestäjät ovat edelleen teillä tietymättömillä. Ljashuk pitää itseään syyttömänä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti