maanantai 28. marraskuuta 2022

Uudet Mosset kootaan, puretaan ja kootaan uudelleen

Moskvitshin "uudet mallit" kootaan ja puretaan osiksi Kiinassa ja kootaan uudestaan Venäjällä, kertoo autolehti Za ruljom Youtube-kanavallaan. Kiinalainen pieni katumaasturi voidaan näin esittää venäläisen autoteollisuuden "uutena saavutuksena".

Entinen Renaultin Moskovan-tehdas on nykyään pääosin tyhjillään. Käytössä on vain yksi linja, jolla on hiljattain alettu koota "uutta" Moskvitsh 3:sta, joka tosiasiassa on kiinalainen JAC

Kokoonpano tapahtuu suurista komponenteista Semi Knocked Down -menetelmällä, jota voidaan kutsua myös nimellä Disassembled Knocked Down. Autot kootaan kokonaan Kiinassa, puretaan paloiksi ja kuljetetaan Venäjälle, jossa ne kootaan uudestaan. Valmiiseen koriin kiinnitetään etu- ja takajousitus, moottori, voimayksikkö, pakoputkisto, bensatankki ja pyörät. Autot liikkuvat linjalla työnnettävillä kärryillä. Lopuksi merkitään valmistenumero ja kiinnitetään Moskvitshin merkit.

Auton hinnaksi Za ruljom arvioi kaksi miljoonaa ruplaa eli päivän kurssilla noin 31 500 euroa. Kaikilla herkuilla hinta lienee 2,2-2,4 miljoonaa. Auto ei ole halpa, mutta halpoja autoja ei Venäjällä lehden mukaan tule enää olemaan. Vastaava kiinalainen JAC JS4 2022 maksaa Kiinassa 18 770 dollaria.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti