tiistai 8. marraskuuta 2022

Vähittäiskaupan myynti on laskenut Pietarissa 17,9 %

Pietarilaiset käyttävät kaupoissa vähemmän rahaa kuin ennen, kertoo uutissivusto Fontanka. Ravintoloiden liikevaihdon kasvu on laskenut puoleen. Asia käy ilmi kaupungin tilastokeskuksen Petrostatin raportista.

Pietarilaiset käyttivät syyskuussa 2022 kaupoissa 157,6 miljardia ruplaa, mikä on inflaatio huomioon otettuna 17,9 % vähemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Elintarvikkeiden myynti kasvoi 3,7 % ja oli 58,6 miljardia ruplaa, kun taas käyttötavaroiden kauppa laski 27,4 % eli 99 miljardiin ruplaan.

Vähittäiskaupan myynti oli vuoden 2022 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 1,46 biljoonaa ruplaa, mikä on 9,7 % vähemmän kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla. Elintarvikkeiden myynti kasvoi 2,6 %, kun taas käyttötavaroiden kauppa laski 15,8 %.

Ravintola-alan liikevaihto kasvoi syyskuussa edelliseen vuoteen verrattuna 2,5 % ja oli 13,8 miljardia ruplaa. Tämä on maaliskuuta lukuun ottamatta tämän vuoden alhaisin kasvuvauhti. Tammi-syyskuussa 2022 pietarilaisissa ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa käytettiin 109,1 miljardia ruplaa, mikä on 5,3 % enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Petrostatin tai muiden alueellisten tilastokeskusten sivustoille ei tällä hetkellä pääse ulkomailta, mutta lukujen perusteella on helppo päätellä, että elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet enemmän kuin virallinen inflaatioprosentti (syyskuussa 13,67 % vuoden takaiseen verrattuna). Ravintoloiden liikevaihdon kasvu selittynee myös hintojen nousulla. Liikekannallepano tulee näkymään lokakuun tilastossa, jolloin myös viralliset luvut kääntyvät laskuun.

Viikko sitten kerrottiin, että Pietarissa on Venäjän kallein elintarvikekori.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti