perjantai 25. marraskuuta 2022

FSB:n tappamat "sabotoijat" olivat airsoft-pelaajia

Venäjän tiedotusvälineet kertoivat keskiviikkona, että turvallisuuspalvelu FSB on eliminoinut kolme ukrainalaista sabotööriä, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Turvallisuusviranomaisten mukaan he valmistautuivat hyökkäämään maiden rajalla sijaitsevan Voronezhin alueen energialaitoksiin.

Moscow Timesin toimittajat ovat löytäneet kaksi FSB:n tappamaa "sabotööriä" sosiaalisesta mediasta. Molemmat olivat voronezhilaisia airsoft-harrastajia, jotka ovat osallistuneet tietokonepeli Stalkerin innoittamiin roolipeleihin. Julkaisun lähteet Voronezhissa vahvistavat tiedon.

Toinen kuolleista on nimeltään Vladimir Kotovski. Toisesta tiedetään salanimi Stalker Fosgen. Sivujensa perusteella he olivat tietokonepeli Stalkerin harrastajia. Stalker Fosgeniksi kutsutun miehen vaatteet ovat valokuvissa samanlaiset kuin FSB:n kuvaamalla videolla. Hänen airsoft-kiväärin myynti-ilmoituksessa näkyvä huoneensa vastaa FSB-videolla näytettyjä tiloja.

FSB:n kuvaamassa videossa näkyy muistikirja, jossa on otsikko "Svoboda-ryhmän henkilöstöluettelo", sekä lippu, jossa on vihreästä suden päästä ja sanasta Volja ("Vapaus") koostuva tunnus. Pelaajayhteisön jäsenten mukaan tunnus kuuluu ukrainalaisen Stalker-tietokonepelin Svoboda-ryhmälle.

Rossija 1 -kanavan uutislähetyksessä tapettuja kutsuttiin ukrainalaisiksi terroristeiksi. Svoboda-ryhmän lipun sanottiin olevan "Euromaidanin siviilisektorin" perustaman äärioikeistolaisen ja kansallismielisen Volja-puolueen symboli. Uutislähetyksen toimittajan mukaan "tällaisia lippuja oli äärioikeistolla Kiovan mielenosoituksissa. On muutenkin selvää, kuka oli heidän tilaajansa."

Moscow Timesin keskustelukumppanin mukaan tapettuja pidettiin airsoft-piireissä "omituisina hahmoina". "Fosgen oli anarkisti, kapinallinen ja tuki Ukrainaa. Hän sai monta kertaa pelikiellon sääntöjen rikkomisesta. Kotovski oli tavallinen teknikko, ahkera työntekijä, jolla oli omat suunnitelmansa elämässä. Hän oli Navalnyin kannattaja", sanoo lähde.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti