keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Aunukselaiset kaipaavat ruumishuonetta

Karjalan Aunuksen asukkaat haluavat uuden ruumishuoneen, kertoo Telegram-kanava 7x7. Kaupungin raunioituneeseen ruumiiden säilytyspaikkaan on kiinnittänyt huomiota Kremlin "liberaalin" apupuolueen Jablokon edustaja Emilija Slabunova.

Aunuksenkarjalaisten "pääkaupungin" ruumishuone on rakennettu vuonna 1965, ja se on saavuttanut elinkaarensa pään. Karjalan tasavallan terveysministeriö lupasi asukkaille uuden ruumislaboratorion vuonna 2020, jos sitä varten saadaan Venäjän hallituksen rahoitus. Toistaiseksi tarvittavaa 40 miljoonan ruplan summaa ei kuitenkaan ole löytynyt.

Jabloko on tehnyt esityksen uuden ruumishuoneen rahoituksen myöntämiseksi tasavallan ensi vuoden budjetista. Tiloja vainajille kaivataan kuitenkin myös Suojärven, Karhumäen, Puutosin, Louhen, Mujejärven ja Kemin piireissä. Ruumiiden käsittelyn nykyaikaistamiseen tarvitaan tasavallassa noin 250 miljoonaa ruplaa.

Ruumishuone on ainoa, mikä kuolevan maaseutupaikkakunnan asukkaita odottaa. Valitettavasti siihen tarvittavat varat syö nyt Ukrainaan lähettävä tykinruoka, arvelee Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti