keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Duuman "sotapuolueen" edustajat vaimennettiin

Venäjän propagandavälineet ovat lakanneet siteeraamasta liikekannallepanoa ja puolustusministeriön henkilövaihdoksia kommentoineita duuman edustajia, kertoo verkkolehti The Insider. Vaimennettujen joukossa ovat duuman perhevaliokunnan puheenjohtaja Nina Ostanina, puolustusvaliokunnan johtaja Andrei Kartapolov (kuvassa) sekä puolustusvaliokuntaan kuuluvat kenraalit Andrei Guruljov, Andrei Krasov ja Viktor Zavarzin. Heitä on pidetty duuman "sotapuolueen" edustajina.

Kaikki viisi esiintyivät vielä lokakuussa säännöllisesti Venäjän propagandauutisissa. Ostanina antoi lausuntoja liikekannallepanosta ja puolustusvaliokunnan jäsenet kommentoivat pääesikunnan ja puolustusministeriön henkilövaihdoksia sekä arvostelivat keskisen sotilaspiirin komentajaa Aleksandr Lapinia. Kartapolov nähtiin vielä toissapäivänä paljastamassa neuvostoaikaisen kenraalin patsasta.

Aloite duuman edustajien esiintymisten rajoittamisesta on erään tiedon mukaan peräisin Putinin hallinnon varajohtajalta Sergei Kirijenkolta. Syynä on se, että duuman "toksiset" edustajat ovat toistuvasti saattaneet Kremlin "huonoon valoon". Asiaa koskeva määräys on lähetetty ainakin Rossija segodnja -ryhmään kuuluville tiedotusvälineille, Rossijskaja gazetalle ja valtion yleisradioyhtiölle, kertoo The Moscow Times.

Meduzan mukaan kiellettyjen listalle oli joutunut myös Hersonin alueen miehityshallinnon varajohtaja Kirill Stremousov. Ja kas, pari tuntia myöhemmin hän kuoli auto-onnettomuudessa ja vielä muutaman tunnin kuluttua Venäjä ilmoitti vetäytyvänsä Hersonista. Kummallinen yhteensattuma, toteaa Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti