lauantai 26. marraskuuta 2022

Englannin opettaja tuomittiin "armeijan halventamisesta"

Sodanvastaisten puheiden takia erotettu nizhninovgorodilainen opettaja on paennut Venäjältä, kertovat Telegram-kanava 7x7 ja Radio Svoboda. Tshuvassiassa kerätään rahaa hänen sakkojensa maksua varten.

Nizhni Novgorodissa englannin opettajana työskennellyt Olga Lizunkova keskusteli liikekannallepanon julistamisen jälkeen opiskelijoidensa kanssa. Lizunkova kehotti opiskelijatyttöjä olemaan päästämättä poikaystäviään sotaan. Opettajan mukaan jopa vankila on parempi kuin kuolema tykinruokana juoksuhaudassa. Hän vertasi Putinia Hitleriin ja kutsui tätä "hulluksi ukoksi" ja "vanhaksi sekopääksi".

Yksi opiskelijoista teki opettajasta ilmiannon vararehtorille, joka kääntyi poliisin puoleen. Lizunkova joutui eroamaan virastaan ja tuomioistuin määräsi hänelle 30 000 ruplan sakon "armeijan halventamisesta". Oikeudessa kerrottiin, että opettaja oli sanonut Venäjän häviävän sodan ja uhkailevan muita maita aseilla ja energiatoimitusten katkaisemisella. Hän oli muka kehottanut heittämään polttopulloja kutsuntatoimistoihin, minkä Lizunkova kieltää.

Lizunkova myi lokakuun lopussa perintönä saamansa asunnon ja matkusti Kazakstaniin. Hän ei ole vielä löytänyt uutta työpaikkaa, mutta suorittaa Tesol-todistusta ja antaa etäopetusta. Ystävät Tshuvassiassa keräävät rahaa hänen sakkojensa maksamiseksi.

Aiemmin Penzassa oikeus tuomitsi armeijan halventamisesta viiden vuoden ehdolliseen vankeuteen englannin opettaja Irina Genin. Venäjän hyökkäyssodan tuominnut opettaja oli myös joutunut oppilaidensa ilmiannon kohteeksi.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti