tiistai 22. marraskuuta 2022

Pääesikunnan eversti pidätettiin pesukoneen takia

Venäjän pääesikunnassa työskentelevä eversti on määrätty kotiarestiin lahjuksen vastaanottamisen takia, kertoo verkkolehti The Insider talouslehti Kommersantiin viitaten. Eversti Ivan Mertvishtshev oli vaatinut kutsuntatoimiston päälliköltä pesukonetta.

Mertvishtshevin oli määrä suorittaa tarkastus Ramenkin sotakomissariaatissa syksyn asevelvollisuuskutsuntoihin liittyen. Viikkoa ennen käyntiään hän soitti paikalliselle sotakomissaarille ja varoitti tulostaan. Samalla hän vihjasi olevansa tietoinen kutsuntoihin liittyvistä ongelmista ja löytävänsä varmasti jotain valittamista, vaikka paperit olisivatkin kunnossa.

Ongelman ratkaisuksi Mertvishstshev ehdotti, että sotakomissaari ostaisi hänelle 70 000 ruplan arvoisen pesukoneen. Tämä teeskenteli suostuvansa ehdotukseen, mutta teki kiristyksestä valituksen turvallisuuspalvelu FSB:hen. Turvallisuuspalvelun työntekijät hankkivat Mertvishtshevin haluaman pesukoneen, pyysivät everstiä noutamaan tilauksen ja pidättivät hänet.

Pääesikunnan työntekijää vastaan on nostettu syyte lahjuksen vastaanottamisesta ja kiristyksestä. Hän on myöntänyt syyllisyytensä.

Netissä kysellään, mistä FSB oli pesukoneen hankkinut, ja ei kai se ollut käytetty. Kotiarestin perusteella on syytä epäillä, että sotilastuomioistuin määrää everstille lievimmän mahdollisen rangaistuksen. Ehkäpä hänet lähetetään Ukrainaan hankkimaan pesukonetta?

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti