maanantai 28. marraskuuta 2022

Kaatuneiden äidit saivat pyyhkeitä ja kakkua

Kurskin alueella piirijohtaja toi Ukrainassa kaatuneiden äideille pyyhkeitä ja kakkua, kertoo Telegram-kanava 7x7. Lgovin piirin päämies Sergei Korosteljov juhlisti näin Venäjällä eilen vietettyä äitienpäivää.

Piirijohtajan mukana oli tietysti myös valokuvaaja, ja pyyteettömästä tempauksesta kirjoitettiin juttu hallinnon V kontakte -sivulle. Kommenteissa kiiteltiin huomionosoitusta, mutta paikallisen median sivuilla kiittämättömät ja kyltymättömät pitivät lahjaa vähäarvoisena. Sittemmin juttu katosi V kontaktesta.

Vaatimattoman virkamiehen epäonneksi juttu ei jäänyt tähän. Aluehallinnon lehdistötoimistosta ilmoitettiin Tassille, että piirihallinnon päätös lahjoittaa "sotilaallisessa erikoisoperaatiossa" kuolleiden äideille pyyheliinoja on "esimerkki moraalisten ja eettisten normien noudattamatta jättämisestä".

"Yritystä tukea äitejä sanelevat ehkä positiiviset motiivit, halu tukea perheitä, mutta tämä piirin johtajan henkilökohtainen aloite on johtanut päinvastaiseen tulokseen. Tällaista leväperäistä suhtautumista korvaamattoman menetyksen kokeneisiin ihmisiin ei voida hyväksyä. Piirin johtajan on tehtävä johtopäätökset ja estettävä vastaavanlainen välinpitämättömyys sekä viranomaisia kokonaisuudessaan diskreditoivat toimet." [Venäjän uutiset valittaa kapulakielensä ruosteisuutta.]

Lehdistötoimiston mukaan "Kurskin alueen hallinnon edustajat ovat aina valmiita antamaan kaiken tarvittavan tuen perheille, jotka ovat menettäneet läheisensä sotilaalliseen erikoisoperaatioon osallistumisen seurauksena, ja he tapaavat pian Lgovin piirin äitejä."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti