maanantai 14. marraskuuta 2022

Lavrov kantaa vihollisen aseita ja tunnuksia

Tavallistakin pahemman näköinen Sergei Lavrov on kuvattu balilaisessa hotellissa, kerrotaan verkkolehti The Moscow Timesin Telegram-kanavalla. G20-kokoukseen saapunut ulkoministeri käyttää kuvassa Applen laitteita ja hänen paidassaan on huumeisiin kuolleen HLBT-taiteilijan nimi.

Lavrovin olemus kuvassa ei vastaa Kremlin ja duuman edustajien edistämiä ihanteita. Hän käyttää Applen älykelloa ja puhelinta, joita Venäjän viranomaiset pitävät Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun välineinä. Ministerin yllä on taiteilija Jean-Michel Basquaitille omistettu Uniqlon t-paita. Basquait oli biseksuaali, joka kuoli heroiinin yliannostukseen. Venäjän duuma hyväksyy parhaillaan lakeja "HLBT-propagandan" ja huumeiden käytön torjumiseksi.

Kansainväliset uutistoimistot kertoivat aiemmin, että Lavrov oli joutunut Balille saavuttuaan sairaalaan. Venäjän ulkoministeriön edustajan Marija Zaharovan mukaan kyseessä oli "korkeimman tason väärennös", kertoo talouslehti Kommersant. Hotellin terassilla istuva ministeri on kuvattu juuri tämän "läntisten journalistien keksimän" uutisen kumoamista varten. Balin kuvernööri kertoo kuitenkin, että Lavrov oli käynyt sairaalassa tutkittavana.

Venäjän ulkoministeriö on niin tottunut valehtelemaan, että se ei enää fyysisesti osaa puhua totta, huomauttaa Venäjän uutiset. Samalla se ymmärtää itsekin, että kukaan ei enää usko sen valheisiin. Eilen Venäjällä kerrottiin suurena uutisena, että presidentti Biden oli ollut läsnä Lavrovin pitäessä puhettaan Asean-kokouksessa. Tämänkin todistamiseen tarvittiin Zaharovan mielestä valokuva, sillä kukapa sitä muuten olisi uskonut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti