keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Artjomovskissa on asunnoissa viisi astetta pakkasta

Siperialaisessa Artjomovskin taajamassa asunnot ovat lauantaista lähtien olleet vailla lämmitystä, kertoo Komsomolskaja pravdan Irkutskin painos. Ulkona on 40 ja sisällä 5 astetta pakkasta.

Irkutskin alueen Bodaibon piirin Artjomovskin taajamassa 13 kunnallista asuintaloa jäi vaille lämmitystä vesijohdon rikkoutumisen takia. Osa pattereista on haljennut ja ihmiset yrittävät lämmittää asuntojaan sähkölaitteilla. Lämpötila huoneissa laskee silti pakkasen puolelle, ja ylikuormittuneet sähköjohdot iskevät kipinöitä. Taajamaan on julistettu hätätila, ja paikallinen kunnanjohtaja on pidätetty. Onnettomuuden syyksi väitetään syksyllä tapahtunutta lämpöyhtiön vaihtamista.

Ihmiset eri puolilla Venäjää valittavat asuntojensa kylmyyttä sekä ongelmia sähkön- ja vedenjakelussa, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. Tambovilaiset ovat kuudetta päivää ilman lämmintä vettä ja sähköä. Omskissa ollaan ulkovaatteet päällä sisällä, ja Bashkiriassa ihmiset osoittavat mieltään lämmönjakelun puutteellisuuden takia. Monet valittavat, että asunnoissa ei ole koskaan aikaisemmin ollut näin kylmä.

Samaan aikaan Venäjän televisiossa kerrotaan eurooppalaisten paleltuvan venäläisen energian puutteen takia.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti