maanantai 7. marraskuuta 2022

Naisten neuvoja lähetettiin helvettiin

Venäläinen sotilaspappi Mihail Vasiljev on kuollut Ukrainan ohjusiskussa Hersonin alueella, kertoo Komsomolskaja pravda. Hänet muistetaan Venäjän naisille antamastaan neuvosta synnyttää lisää lapsia sotaa varten.

Vuonna 1971 syntynyt Vasiljev (kuvassa toinen oikealta) oli valmistunut Moskovan yliopistosta ja Venäjän pääesikunnan akatemiasta. Hän toimi kirkkoherrana strategisten ohjusjoukkojen päämajassa Vlasihassa. Ennen Ukrainaa "desanttipappi" oli osallistunut sotatoimiin Kosovossa, Bosniassa, Abhasiassa, Pohjois-Kaukasiassa ja Syyriassa, kertoo Valko-Venäjän opposition lehti Nasha niva.

Vasiljev tuli tunnetuksi tänä syksynä lausunnollaan, jossa hän vertasi liikennekannallepanon välttelyä aborttiin ja kehotti synnyttämään lisää lapsia, jotta heitä ei olisi niin raskasta lähettää sotaan:

"Herra on sallinut jokaisen daamin synnyttää monta lapsukaista. Jos tämä daami noudattaen käskyä "lisääntykää ja täyttäkää maa" luopuisi keinotekoisista raskaudenkeskeytysmenetelmistä, mahdollisimman laajasti, niin varmasti hän saisi enemmän kuin yhden lapsosen. Näin hänen ei olisi niin tuskallista ja pelottavaa erota tästä edes hetkeksi."

Venäjän uutiset toivottaa ortodoksipapille hauskaa matkaa helvettiin siteeraamalla hänen käyttämäänsä venäläistä sananlaskua: "Piru ei ole niin pelottava kuin se piirretään."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti