keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Venäläiset sanomalehdet ovat kuin Neuvostoliitosta

Venäläisiä sanomalehtiä on enää vaikeaa erottaa neuvostoliittolaisista, kertoo The Moscow Times Telegram-kanavallaan. Lehtien samankaltaisuuteen ovat kiinnittäneet huomiota BBC:n toimittajat.

Suositussa Moskovski komsomolets -lehdessä vaaditaan valtiollisen ideologian, Stalinin aikaisten Smersh-vastavakoilujoukkojen ja Neuvostoliitosta tutun koulupuvun palauttamista. Aikoinaan riippumaton Nezavisimaja gazeta kertoo kommunistipuolueen satavuotisjuhlasta ja sen kunniaksi järjestetystä autorallista, jonka tarkoituksena on kasvattaa isänmaallisuutta ja muistella Neuvostoliiton mahtavuutta.

Putinin suosikkilehti Komsomolskaja pravda on julkaissut useita presidentille omistettuja artikkeleita. Putin on parhaiden neuvostoperinteiden mukaisesti paljastanut Kuuban entisen johtajan Fidel Castron patsaan ja vihkinyt käyttöön kalkkunoiden jalostuskeskuksen. Kirsikkana kakussa on kauan sitten unohdetun defitsit ("tavarapula") -sanan ilmestyminen valtiolliseen Rossijskaja gazetaan.

Kremlissä ei selvästikään pidetä tällaisista vertailuista. Putinin ja Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteerin Nikita Hrushtshovin vertailu on presidentin tiedottajan mukaan "sopimatonta"

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti