maanantai 21. marraskuuta 2022

Tjumenin "voblagate" saa jatkoa

Tjumenin "kalavihajuttu" on palautettu tuomioistuimen käsiteltäväksi, kertoo paikallinen uutissivusto 72.ru. Oikeus tutkii uudelleen, mitä tyttö tarkoitti asfalttiin piirtämillään kirjaimilla.

Tjumenilainen Alisa kirjoitti syyskuussa sinisellä liidulla asfalttiin Net v***e, minkä johdosta häntä syytettiin Venäjän armeijan halventamisesta. Tyttö väitti oikeudessa, että hän tarkoitti sanoja Net voble ("Ei voblaa"), koska hän "tuntee vastenmielisyyttä kyseistä kalatyyppiä kohtaan". Särjensukukuinen kuivattu vobla on Venäjällä suosittu oluen kyytipoika. Tjumenilainen piiriokeus totesi lokakuussa Alisan syyttömäksi ja määräsi takavarikoidun liitulaatikon palautettavaksi hänelle.

Poliisi valitti päätöksestä Tjumenin alueoikeuteen, joka lähetti maanantaina jutun uudelleen käsiteltäväksi. On ilmeisesti syytä olettaa, että tyttö olisi kuitenkin tarkoittanut sanoja Net voine ("Ei sotaa"), minkä johdosta häntä voidaan pitää Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan vastustajana. Alisa myöntää, että hän "ei periaatteessa juurikaan pidä" viisikirjaimisista sanoista, jotka alkavat v:llä ja päättyvät a:han.

Ilmaisusta "Ei voblaa" tuli lokakuussa Internet-ilmiö, joka löysi tiensä jopa "Putinin kummitytön" Ksenija Sobtshakin vaatemallistoon. Esimerkkejä aiheeseen liittyvistä meemeistä on täällä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti