lauantai 12. marraskuuta 2022

Dugin povaa Putinille kuolemaa

Aleksandr Dugin tarjoaa ratkaisuksi presidentti Putinin murhaa, jos Venäjä kärsii tappion Ukrainassa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Dugin tunnetaan äärioikeistolaisena ajattelijana, joka on kehittänyt "euraasialaisuuden" ja "venäläisen maailman" käsitteet. Häntä on kutsuttu myös "Putinin mentoriksi".

Duginin mukaan Hersonin luovuttaminen ei ole vain "petos", vaan "askel kohti Harmageddonia". Vallanpitäjien täytyy kantaa siitä vastuu. "Mitä itsevaltius tarkoittaa, sillä juuri siitä meillä on kyse? Annamme hallitsijalle kaiken absoluuttisen vallan, ja hän pelastaa meidät kaikki, kansan, valtion, ihmiset, kansalaiset kriittisellä hetkellä", kirjoittaa Dugin Telegram-kanavallaan.

Tämän vuoksi hallitsijalle voidaan sallia kaikki, uskoo Dugin. Hän voi "ympäröidä itsensä paskalla" ja "sylkeä yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden päälle". Mutta, jos hallitsija epäonnistuu (Duginin terminologiassa "ei pelasta"), niin häntä odottaa "sadekuninkaan kohtalo". 

Dugin sanoo viittavansa brittiläiseen antropologiin James George Fraseriin, joka kuvaili muinaisten kuninkaiden murhaamista 12-osaisessa teoksessaan The Golden Bough. Jos hallitsija ei pystynyt luomaan sadetta pelastaakseen alamaisensa kuivuudelta, hänet teloitettiin. "Täydellinen valta onnistuessa, mutta myös täysi vastuu epäonnistumisesta", selittää Dugin.

Duginin mukaan länsi on voittamassa sodan Venäjää vastaan, mutta tämän "Saatanan sivilisaation" ehdot ovat Moskovalle mahdottomia hyväksyä. Jäljelle jää ydinaseiden käyttäminen, mutta se tarkoittaisi kaiken loppua. Siksi Dugin uskoo, että "viimeinen resurssi on ideologia", ja vain oikea sellainen, "eikä se väärennös, jota todellisuuden kapinasta kuoliaaksi pelästynyt" presidentin hallinto yrittää tarjota.

"Muuta tapaa ei ole. Venäjän vallanpitäjät eivät voi antaa enempää periksi. Raja on tullut vastaan. Puhtaasti teknisiä keinoja voiton saavuttamiseksi ei ole riittävästi", kirjoittaa Dugin.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti