torstai 3. marraskuuta 2022

"Työskentelemme kuin Neuvostoliitossa"

Liikekannallepano on paljastanut, että Venäjällä ei ole nykyaikaista asevelvollisrekisteriä, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Kutsuntatoimistot ovat käyttäneet saamansa rahat kansliatavaran ja lomakkeiden hankkimiseen.

Venäjän viranomaiset ovat havahtuneet nykyaikaisen asevelvollisrekisterin puuttumiseen puoli vuotta sen jälkeen, kun maa aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa. Kutsuntatoimistojen modernisointisuunnitelman epäonnistumisen pääsyyt ovat tietojen salaaminen ja työntekijöiden epäpätevyys, sanoo puolustusministeriön lähde: "Suuri osa asiakirjoista, joiden kanssa he työskentelevät, on salaisia, ja ne voidaan käsitellä digitaalisessa muodossa vain suojatuilla tietokoneilla. Niitä ei joko ole tai kukaan ei osaa niitä käyttää." Lähteen mukaan toimistoissa työskentelevät lähinnä eläkeläiset tai eläkeikää lähestyvät vaatimattomalla 15 000 ruplan kuukausipalkalla.

Vuodesta 2014 lähtien asevelvollisuusrekisteriä varten on ostettu tarvikkeita 248 miljoonalla ruplalla, käy ilmi julkisten hankintojen tietokannasta. Tästä summasta 205 miljoonaa on käytetty puolustusministeriön tilaamiin lomakkeisiin. Lopuilla 43 miljoonalla on järjestetty henkilöstoosastojen työntekijöiden seminaareja. 

Avoimia julkisia hankintoja, jotka liittyisivät kutsuntatoimistojen modernisointiin, digitalisointiin, nykyaikaisten ohjelmistojen hankintaan tai rekisterin automatisointiin, ei hankintatietokannasta löydy. Kutsuntatoimistot ja niiden yli tuhat alaosastoa hankkivat valtion hankintaportaalin kautta lähinnä paperia, kyniä, toimistotarvikkeita, arkistokansioita ja kalusteita henkilötietojen säilytykseen.

Vanhentunut asevelvollisrekisteri on aiheuttanut lukuisia skandaaleja liikekannallepanon aikana. Moskovassa yritettiin mobilisoida jalaton mies ja lähetettiin kutsu sokealle. Tatarstanissa sotaan yritettiin lähettää aivovamman saanut pyörätuolin käyttäjä ja Habarovskin aluepiirissä psykiatrisen sairaalan kirjoilla oleva mies. Pietarissa, Saranskissa, Volgogradissa, Jekaterinburgissa, Kaliningradissa, Krasnojarskissa, Naberezhnyje Tshelnyssä ja Dagestanissa on yritetty mobilisoida kuolleita.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti