perjantai 18. marraskuuta 2022

Raja-alueen lapsia valmistellaan sotaan

Ukrainan rajalla sijaitsevan Belgorodin alueen esikoululaisia opetetaan tunnistamaan perhosmiinat, suojautumaan pommituksen aikana ja keräämään evakuointireppu, kertoo verkkosivusto Medialeaks. Apuna käytetään "turvallisuuslehtiötä", jossa on kuvia ja tehtäviä.

"Esikoululaisen turvallisuuslehtiön" ovat laatineet Belgorodin koulutuksen kehittämiskeskuksen työntekijät yhdessä paikallisten esikoulujen ja lastentarhojen opettajien kanssa. Kuvien avulla lapsia opetetaan tunnistamaan vaara ja toimimaan oikein esimerkiksi pommituksen aikana.

Lehtiössä on kolme osaa: "Varo vaaraa!", "Varo miinoja!" ja "Varo, pommitus!" "Etsivä piilosilla" -tehtävässä esikoululaisia pyydetään miettimään, mihin perhosmiinoja ei voi piilottaa. Toisessa tehtävässä kehotetaan etsimään räjähde ja värittämään se punaiseksi. Työkirjassa näytetään myös miten kerätään välttämättömät tavarat sisältävä "turvallisuusreppu". Siinä opetetaan lapsille, miten toimia pommituksen aikana, mihin voi piiloutua ja mitä paikkoja pitää kotona turvallisuuden vuoksi välttää.

5-7-vuotiaille tarkoitettua lehtiötä on jo käytetty eräissä Belgorodin alueen lastentarhoissa. Koulutuskeskuksen rehtorin mukaan sitä ei ole vielä hyväksytty opetukseen, vaan kyseessä on kokeiluversio.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti