lauantai 26. marraskuuta 2022

Putin "lohdutti" kaatuneiden äitejä

Putin vakuuttaa Ukrainassa kaatuneiden sotilaiden äideille, että heidän lapsensa olisivat kuolleet joka tapauksessa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Presidentti puhui perjantaina Novo-Ogarjovossa järjestetyssä tapaamisessa "sotilaiden äideille", jotka koostuivat lähinnä Yhtenäinen Venäjä -puolueen ja Kremliä tukevan Venäjän kansanrintaman jäsenistä sekä hallituksen virkailijoista. Tunnin pituisesta tapaamisesta seitsemän minuuttia oli omistettu "äideille" ja loput 56 minuuttia Putin puhui Ukrainan "denatsifioinnista", USA:sta ja Natosta, toteaa Telegram-kanava 7x7. Tapaamisen selostus löytyy Kremlin sivuilta.

"Kaatuneen äidiksi" esitellylle naiselle puhuessaan Putin totesi, että "kaikki me olemme kuolevaisia", ja "tästä maailmasta lähteminen on väistämätöntä". Kysymys on siitä miten me olemme eläneet. Joistakin ihmisistä ei voi sanoa, ovatko he eläneet vai eivät, niin huomaamatonta on heidän elämänsä.

Liikenneonnettomuuksissa kuolee noin 30 000 ihmistä, ja saman verran kuolee alkoholiin, totesi Putin. Hänen mukaansa "kaatuneen äidin" poika on elänyt, hänen tavoitteensa on saavutettu. "Tämä tarkoittaa, että hän ei ole kuollut turhaan", sanoi presidentti. Uutistoimisto Tass kertoo, että kyseinen nainen on Nina Pshenitshkina, jonka poika kuoli Donetskin alueella jo vuonna 2019. 

Aiemmin Irkutskin alueen kuvernööri Igor Kobzev ilmoitti kaatuneiden äideille, että heidän lapsensa "kuuluvat valtiolle". Tulan alueella piirihallinnon johtaja kehotti opiskelijoita "kokemaan tämän" paljastaessaan muistolaattaa Ukrainassa kuolleelle sotilaalle.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti