perjantai 11. marraskuuta 2022

Mobilisoitujen perheille luvataan halkoja myös Karjalassa

Karjalan tasavallan päämies Artur Parfentshikov lupaa armeijaan kutsuttujen perheille halkoja, kertoo Moskovski Komsomolets Karelija. Polttopuiden hankkiminen on annettu kuntien tehtäväksi.

Tasavallan päämies Artur Parfentshikov, sotakomissaari ja sosiaaliministeri vastasivat kansalaisten kysymyksiin keskiviikkona järjestetyssä tilaisuudessa. Monet kysymyksistä koskivat armeijaan kutsuttujen perheille luvattuja etuisuuksia. Karjalan tasavalta maksaa 50 000 ruplaa jokaista lasta kohden, tarjoaa ilmaisen kouluruokailun ja harrastuskerhot, mahdollisuuden siirtyä ilmaiseen ammattiopetukseen ja avustaa kaasujohdon vetämisessä asuntoihin.

Maaseudun asukkaita huolestuttaa erityisesti polttopuiden hankinta. Parfentshikovin mukaan kysymys pitää ratkaista paikallishallinnon tasolla. Polttopuiden hankkiminen kuuluu kuntien tehtäviin, ja jos ne eivät siihen pysty, tasavalta myöntää siihen rahoitusta.

Karjalan tasavallassa 59 prosentissa asunnoista on keskuslämmitys, 21 prosentissa sähkölämmitys ja 18 prosentissa uunilämmitys, kertoo tuoreehko tutkimus. Kalevalan piirissä uunilämmityksen osuus on 56 %. Ruoan laittoon ja veden lämmitykseen käytetään etupäässä sähköä, joka on tulotasoon nähden kallista myös venäläiselle kuluttajalle.

Venäjän uutiset ei vieläkään ymmärrä mistä Karjalan sen enempää kuin Kominkaan viranomaiset aikovat hankkia kuivia halkoja marraskuussa. Eikö tasavallassa ole kuultu pienhiukkasista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti