keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Venäjä valjasti pesukarhun propagandavankkureihin

Venäjä käyttää Hersonin eläintarhasta varastettua pesukarhua sotapropagandassaan, kertoo verkkosivusto Medialeaks. Televisiokanava Rossija 1:n Kostroman aluetoimituksen mukaan eläin on nyt venäläissotilaiden lemmikkinä.

Pesukarhu varastettiin Hersonin eläintarhasta Venäjän armeijan vetäytyessä kaupungista. Siitä tuli heti Internet-ilmiö ja lukuisten vitsien sankari. Nyt Venäjän televisio yrittää markkinoida Hersoniksi nimettyä eläintä venäläisten "laskuvarjosotilaiden ja heidän voittojensa symbolina".

Kostroman alueuutisten juontajan mukaan Hersonista "evakuoitu" pesukarhu elää nyt laskuvarjosotilaiden kanssa juoksuhaudassa ja sillä on jopa oma Telegram-kanava. Eläin käy sotilaiden kanssa tiedusteluretkillä ja "kannustaa heitä uusiin voittoihin". Sotilaiden mukaan siitä on tullut heidän joukko-osastonsa "symboli ja perheenjäsen".

Podjom-verkkolehden mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole Hersonista varastettu eläin. Krimillä sijaitsevan Taigan-eläinpuiston johtaja Oleg Zubkov sanoo vieneensä Hersonin eläintarhasta seitsemän pesukarhua, jotka kaikki myös saapuivat perille: "En tiedä, mistä laskuvarjosotilaat ovat sen ottaneet. Kyseessä on jokin ylimääräinen pesukarhu."

Zubkovin mukaan pesukarhu tuntee olonsa epämukavaksi sotatoimialueella, ja olisi parempi antaa se eläintarhaan: "Pesukarhut tottuvat ihmisiin ja ruokkimiseen, ne sietävät erilaisia olosuhteita. Mutta tietenkään mikään eläin ei selviä taistelussa, ammuskelussa ja räjähdysten keskellä. Eläimellä on varmasti ikävät oltavat."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti