keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Propagandistit valmistautuvat Haagin tuomioistuimeen

Valtion propagandakanavat ovat alkaneet valmistaa venäläisiä Haagin sotatuomioistuimeen, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Tappiota seuraavasta oikeudenkäynnistä varoittaa Russia Todayn päätoimittaja Margarita Simonjan.

Simonjanin mukaan tappion tullen oikeudenkäynti Haagissa odotaa jopa Kremlin talonmiestä: "Mitä siitä, jos vielä yksi Kiovan kaupunginosa jää ilman sähköä? Maamme katastrofin mittakaavaa, jos onnistumme häviämään, on mahdotonta edes kuvitella", sanoo Simonjan toisen propagandistin Vladimir Solovjovin ohjelmassa.

Simonjan vahvistaa oletuksen, että Ukraina voi vallata Krimin takaisin. Hän käytännössä myöntää, että Venäjä ei kykene tekemään vastarintaa Ukrainan armeijalle taistelukentällä. Juuri tämän vuoksi Venäjä pommittaa maan siviili-infrastruktuuria: "He valmistautuvat valloittamaan meiltä Krimin, ja me teemme vain sitä, mihin pystymme tässä tilanteessa: pommitamme Ukrainaa päivästä toiseen. Pommitamme heidän infrastruktuuriaan." 

Propagandisti uskoo, että paluuta ei ole, ja että on välttämätöntä jatkaa loppuun saakka. Ukrainan infrastruktuuri auttaa maata etenemään "Venäjän alueelle", eikä sotatuomioistuinta silti voida välttää. Solovjov puolestaan uskoo, että mitään oikeudenkäyntiä ei tule, koska siinä tapauksessa "koko maailma muuttuu tuhkaksi".

Venäjän propagandistit ja vallanpitäjät ovat alkaneet muuttaa puhetapaansa Ukrainan sodassa koettujen suurten tappioiden jälkeen. Presidentti Putin on antanut valtion tiedotusvälineille luvan myöntää tappiot, koska liian optimistisen propagandan pelätään heikentävän venäläisten luottamusta. Televisiossa ei silti vieläkään puhuta suoraan tappioista, vaan niitä kutsutaan "manöövereiksi", "uudelleenryhmittymiseksi" ja "ovelaksi suunnitelmaksi". Venäjän johto on alkanut sinnikkäästi vaatia Ukrainan hallitusta aloittamaan rauhanneuvottelut.

Politologi Tatjana Stanovajan mukaan syyskuusta lähtien ihmiset ovat alkaneet ensimmäistä kertaa pohtia Venäjän mahdollista tappiota: "He eivät ymmärrä, miten Venäjä voisi selviytyä tästä konfliktista tuhoutumatta. Venäläiset ovat hyvin huolissaan, sillä he uskovat, että odotettavissa on katastrofi."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti