maanantai 14. marraskuuta 2022

Venäläisille sotilaille luvataan "Iron Manin puku"

Venäjän sotateollisuus aikoo toimittaa armeijalle uuden sukupolven varusteita, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Legioonalainen-projektin puitteissa on tarkoitus kehittää komposiittipanssarista valmistettu Iron Man -puku, sanoo Armokom-yrityksen apulaisjohtaja Oleg Faustov.

Faustovin mukaan puku peittää vartalon kokonaan kuten ritarin panssari. Panssaroidun puvun tueksi tarvitaan moottoroitu ulkoinen tukiranka. Faustov korostaa, että Iron Man -pukua kehittelevät kaikki johtavat sotilasvallat, koska roboteista ja drooneista huolimatta "inhimillistä resurssia ei tulevaisuudessakaan voi jättää huomiotta": "Koneet eivät voi yksin valloittaa rajoja ja alueita, vaan ihmisen on joka tapauksessa mentävä sinne. Tätä varten hänen pitää olla mahdollisimman hyvin suojattu."

Venäläisiä suunnittelijoita on aiemmin vaadittu nopeuttamaan neljännen sukupolven Legioonalainen-varusteiden suunnittelua. Uusi varustesarja halutaan saada käyttöön jo vuonna 2023. Sen tarkoitus on korvata Soturi- ja Sadanpäämies-tyyppiset varusteet. Jälkimmäistä ei tosin ole vielä edes valmistettu - kolmannen sukupolven varusteet ovat tällä hetkellä vasta alustavissa testeissä.

Rosteh-konserni kertoo, että Sadanpäämies valmistetaan erityisestä polyeteenikuidusta, joka keventää varustekokonaisuuden painoa ja parantaa sen suojaustasoa. Komposiittipanssari saa iskunvaimennuksen, joka pysäyttää jopa 670 metrin sekuntinopeudella lentävät sirpaleet ja estää ruhjeita ja murtumia. Sadanpäämies voidaan lisäksi varustaa sähkömoottoreilla varustetulla aktiivisella tukirangalla ja se voi sisältää robottijärjestelmiä ja tekoälyelementtejä, sanotaan valtionyhtiössä.

Sotateollisuus väittää, että Sadanpäämies aiotaan varustaa vihollisen sokeuttamiseen kykenevillä optisilla laitteilla ja 180 grammaa painavilla "nanodrooneilla". Legioonalaisen ominaisuuksista ei ole vielä kerrottu.

The Moscow Times on aiemmin arvioinut, että yli miljoonaa venäläissotilasta varten on viimeisten kahdeksan vuoden aikana hankittu vain 300 000 Soturi-luotiliiviä. Yksi tällainen varustekokonaisuus maksaa puolustusministeriölle 200 000 ruplaa.

Samaan aikaan... Äh, tiedätte varmaan itsekin, toteaa Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti