tiistai 18. lokakuuta 2022

Homopropaganda: duuma vastaan Pipsa Possu

Venäjän duuma käsitteli maanantaina "ei-perinteisten sukupuolisuhteiden propagandan" kieltävää lakialoitetta, kertoo talouslehti Kommersant. Kuulemistilaisuuteen osallistui duuman edustajien lisäksi parlamentin ylähuoneen jäseniä, hallituksen edustajia ja uskonnollisia vaikuttajia. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia ei ollut kutsuttu paikalle.

Tilaisuuden osallistujat olivat yhtä mieltä "HLBT-propagandan" vahingollisuudesta, varsinkin "Ukrainan sotilallisen erikoisoperaation" aikana. Poliitikkojen mukaan tällainen propaganda on "kollektiivisen lännen" työkalu hybridisodassa Venäjää vastaan. Uskonnolliset johtajat pitivät kauan odottamaansa lakialoitetta "voittona taistelussa paholaista vastaan".

Lakialoite esitettiin duumalle heinäkuussa perheasioiden valiokunnan puheenjohtajan Nina Ostaninan johdolla. Sen tarkoitus on estää kokonaan "perhearvot kieltävän ja ei-perinteisiä sukupuolisuhteita edistävän tiedon" levittäminen tiedotusvälineissä ja Internetissä. Duuman tiedotuspoliittisen valiokunnan johtaja Aleksandr Hinshtein on laatinut samasta aiheesta oman muutoesityksensä. Sen mukaan HLBT-propagandasta voidaan määrätä yksityishenkilöille jopa 400 000, virkamiehille 800 000 ja organisaatioille viiden miljoonan ruplan sakot. Jälkimmäisiä uhkaa myös toiminnan keskeyttäminen enintään 90 päiväksi. 

Aleksandr Hinshteinin mukaan "Ukrainan erikoisoperaatio" on tehnyt HLBT-propagandan kieltämisestä erityisen ajankohtaisen. Vastakkainasettelussa lännen kanssa on kysymys sivilisaatioiden taistelusta, sillä "Venäjä on perinteisten arvojen puolustamisen etuvartio". Yhtenäinen Venäjä -puolueen edustajan mielestä lännessä on meneillään "todellinen HLBT-vallankumous, jossa homot, biseksuaalit ja transsukupuoliset valtaavat hallituspaikkoja ja ei-perinteisten suhteiden propaganda on vakiinnuttanut asemansa mainonnassa".  Nyt tästä propagandasta on tulossa normi myös lasten saduissa. Esimerkkeinä Hinshtein mainitsee sadun "Prinssi ja ritari" sekä sellaiset hahmot kuin Lesbolumikuningatar, tummaihoinen Lumikki ja "sukupuoltaan vaihtava poro". Jopa harmittomalta vaikuttavassa Pipsa Possussa nähdään kahden äidin kasvattama karhu. "HLBT on nykyään hybridisodan väline, ja tässä sodassa meidän on suojeltava yhteiskuntaamme", sanoo duuman edustaja.

Hinshtein kertoo, että hänen valiokuntansa on laatinut muutokset viiteen lakiin. Nykyään lainsäädäntö kieltää HLBT-propagandan vain alaikäisten keskuudessa, mutta duuman edustajat haluavat laajentaa kieltoa kaikkiin kansalaisiin iästä riippumatta. Samalla on tarkoitus kieltää pedofilian ja sukupuolen vaihtamisen propagointi Internetissä, tiedotusvälineissä, kirjoissa, elokuvissa ja mainonnassa.

Venäjän ortodoksisen kirkon edustajan Andrei Tkatshevin mukaan "synti ei ole yksityisasia" ja syntinen "kantaa mätänemisensä löyhkän kauas makuuhuoneensa ulkopuolelle". Hän kutsui duuman edustajien aloitetta "voitoksi paholaista vastaan käytävässä sodassa" ja "suojamuuriksi, jotta ihminen ei olisi tyhjä ja likainen". Laulaja Olga Kormuhina kertoi saapuneensa duumaan "todistamaan kantaamme Jumalan edessä". Hänen mukaansa moraalisia kriteerejä voivat määrittää vain ne, jotka "eivät ole säikähtäneet maailman pahuutta, jota presidenttimme kutsuu peittelemättömäksi satanismiksi".

Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen johtaja Sergei Mironov ehdotti tiedotuspoliittisen valiokunnan esitysten tiukentamista ja rikosoikeudellisen vastuun käyttöön ottoa ei-perinteisten suhteiden propagandasta alaikäisten keskuudessa. Liberaalidemokraattien puheenjohtaja Leonid Slutski muisteli tapaamistaan Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa belgialaisen transsukupuolisen naisen kanssa, josta "kaiken lisäksi tuli myöhemmin lesbo". Tshetshenian tiedeakatemian puheenjohtaja Dzhambulat Umarov välitti terveiset tasavallan päämieheltä Ramzan Kadyrovilta ja totesi, että "sodomia on sen satanismin ydin, jota vastaan veljemme ja poikamme nyt kuolevat Ukrainan maaperällä". "Hyväksykää tämä laki, niin pelastatte isänmaamme Venäjän!" hän vetosi duuman edustajiin.

Duuman puheenjohtajan Vjatsheslav Volodinin mukaan muutospaketti viimeistellään viikon sisällä, ja sen lopullista hyväksymistä voidaan odottaa marraskuussa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti