perjantai 7. lokakuuta 2022

Sotaa rahoitetaan leikkaamalla taloudesta ja terveydenhuollosta

Venäjä leikkaa terveydenhuollosta ja talouden kehittämisestä rahoittaakseen hyökkäyssotaansa Ukrainassa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Liittovaltion ensi vuoden budjetissa taloudesta leikataan 20 % ja terveydenhuollon menoista 4 % kuluvaan vuoteen verrattuna.

Talouden alalla säästökohteita ovat "teollisuuden kehittäminen ja sen kilpailukyvyn lisääminen" (-30 %), innovaatiotalous (-18 %), lääketeollisuus (-29 %), ydinenergia (-27 %), tienrakennus (-26 %), maatalouden tuet (-8 %) ja asuntorakentaminen (-9 %). Samaan aikaan lisätään pakotteiden kohteeksi joutuneiden lentokone-, laivanrakennus- ja radioelektroniikkateollisuuden rahoitusta.

Terveydenhuollon kehittämisestä leikataan lähes 5 %, infrastruktuurin kehittämisestä 22 %, sydän- ja verisuonitautien vähentämisestä lähes kolmasosa ja syöpäsairauksien hoidosta 19 %. Perusterveydenhuollon modernisointi menettää 10 % rahoituksestaan.

Taloudesta ja terveydenhuollosta aiotaan ensi vuonna säästää yhteensä 867 miljardia ruplaa, mikä on noin puolet armeijan ja turvallisuuskoneiston lisärahoituksesta. Puolustusbudjetti, jota on tänä vuonna lisätty jo 1,2 biljoonaa ruplaa, kasvaa ensi vuonna 293 miljardilla 4,981 biljoonaan ruplaan. Turvallisuuselinten rahoitus lisääntyy 50 prosentilla 4,417 biljoonaan ruplaan.

Venäjän federaation budjettimenot ovat ensi vuonna 29,055 biljoonaan ruplaa. Budjetin alijäämä on 2,925 biljoonaa eli 10 prosenttia.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti