sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Dekabristikapina sensuroitiin suoratoistopalvelusta

Venäjällä on kielletty tsaarin vastaisesta salaliitosta kertova sarjaelokuva, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Suoratoistopalvelu Kion on vetänyt pois Pelastusliitto-nimisen sarjan, jonka aiheena on vuoden 1825 dekabristikapina

Suoratoistopalvelu Kion ilmoitti ensin sarjan uusien jaksojen siirtämisestä myöhempään ajankohtaan ja poisti sitten sarjan kokonaan valikoimastaan. Telegram-kanava Bazan mukaan poiston syynä on "suositus, josta ei voi kieltäytyä". Kionille oli sanottu, että "nyt ei ole sopiva aika" näyttää elokuvaa Venäjän keisariin kohdistuneesta vallankaappausyrityksestä.

Pelastusliitto: Vihan aika kertoo liberaalien upseerien Nikolai I:n valtaannousun yhteydessä tekemästä kapinayrityksestä. "Isänmaallinen sota on jäänyt kauas taakse, valtakunta on heräämässä unestaan ja haluaa toteuttaa uudistuksia ja lakkauttaa maaorjuuden. Itsevaltius ei kiirehdi löysäämään ohjaksia, ja muutosten tuulet ja sana vallankumous tuovat vihan ajan: joukko aatelia suunnittelee vallankaappausta", sanotaan sarjan kuvauksessa. Siitä ehdittiin esittää kahdeksan jaksoa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti