lauantai 29. lokakuuta 2022

Moskova lisää videovalvontaa

Moskova käyttää videovalvontaan 23,3 miljardia ruplaa, kertoo verkkolehti The Insider. Kaupungin viranomaiset ostavat summalla valvontapalveluja, joiden keräämä tieto toimitetaan keskitettyyn tallennus- ja analysointikeskukseen. Kamerat asennetaan talojen sisäänkäynteihin, pihoille ja julkisiin tiloihin.

Moskovassa on nyt virallisten tietojen mukaan 213 000 valvontakameraa, jotka ovat muun muassa sisäministeriön työntekijöiden käytettävissä. Viranomaiset seuraavat ihmisiä yli kymmenen vuoden ajan rakennetun "Älykäs kaupunki" -järjestelmän avulla. Tietoja kerätään myös taksi- ja yhteiskäyttöpalveluista sekä matkakorttien, satelliittipaikannusjärjestelmän ja kasvojentunnistuksen avulla.

Valvontakameroita on käytetty toistuvasti mielenosoittajien ja kansalaisaktivistien tunnistamiseen ja pidättämiseen. Vuonna 2021 Venäjällä pidätettiin 454 ihmistä mielenosoitusten jälkeen. Liikekannallepanon aikana metrossa on jahdattu kameroiden avulla kutsuntojen välttelijöitä.

Moskovan viranomaiset käyttävät kansalaisten valvontaan neljää kasvontunnistusjärjestelmää: NtechLab, Tevian FaceSDK, VisionLabs Luna Platform ja Kipod. Jälkimmäistä hyödynnetään myös Valko-Venäjällä presidentti Lukahsenkan vastustajien etsimiseen.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti