keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Mobilisoitujen perheet köyhyysrajan alapuolella

Hakassiassa lähes puolet armeijaan kutsuttujen perheistä on virallisen köyhyysrajan alapuolella, kertoo siperialainen uutissivusto Taiga.info. Asia käy ilmi tasavallan työministeriön selvityksestä.

Hakassian työministeriö on laskenut, että tasavallasta liikekannallepanon yhteydessä armeijaan kutsuttujen perheistä 46 % jää köyhyysrajan alapuolelle. Tänä vuonna virallinen toimeentulominimi oli Venäjällä 12 900 ruplaa kuukaudessa henkeä kohden. Koko maassa sen alittaa lähes 20,9 miljoonaa henkeä eli 14,3 % väestöstä. Hakassiassa virallinen tuloraja on tällä hetkellä 14 190 ruplaa eli 230 euroa.

Mobilisoitujen perheet ovat pyytäneet Hakassian hallitukselta apua muun muassa terveydenhoito- ja koulunkäyntimenoihin. Viranomaiset ovat tarjonneet hätää kärsiville vaatteita ja kenkiä, vaippoja ja vauvanruokaa sekä koulutarvikkeita. Kuusi perhettä on saanut kivihiiltä ja seitsemän polttopuita.

Tasavallan työministeriön mukaan 26 prosentilla mobilisoitujen perheistä on yksi lapsi, lähes 24 prosentilla kaksi ja noin 6 prosentilla kolme lasta. Yli 9 prosentilla armeijaan kutsuttujen miesten perheistä on lapsia neljä tai enemmän. Vammaisia lapsia on seitsemässä perheessä.

Kommersant lisää, että Hakassian varatyöministerin mukaan tasavallassa on liikekannallepanon johdosta maksettu korvauksia 1600 perheelle.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti