sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Sensuuri vie tekijät mainoksista ja kirjat esittelypöydiltä

Kirjailja Boris Akuninin nimi on poistettu hänen näytelmiensä mainoksista, kertoo talouslehti Kommersant. Venäjän akateemisen nuorisoteatterin neljää näytelmää koskeva poisto johtuu viranomaisten painostuksesta.

Boris Akunin sanoo Telegram-kanavallaan, että nuorisoteatterin taiteelliselle johtajalle oli soitettu ja vaadittu näytelmien tekijän nimen poistamista. Kirjailija sanoo ymmärtävänsä vallanpitäjistä riippuvaisen teatterin toimia ja sallivansa näytelmiensä esittämisen vaikka ilmaiseksi. Britanniaan muuttanut Akunin tunnetaan Vladimir Putinin ja Venäjän hyökkäyssodan kärkkäänä arvostelijana.

Ksenija Sobtshakin Telegram-kanava kertoo puolestaan, että Moskovan suurimmassa kirjakaupassa on kielletty asettamasta näkyville paikoille oppositiohenkisten kirjailijoiden teoksia. Listalla ovat Akuninin lisäksi muun muassa Natalja Baranova, Dmitri Bykov, Vladimir Kara-murza, Andrei Makarevitsh, Leonid Parfjonov, Ljudmila Ulitskaja ja Jekaterina Shulman.

Moskovski dom knigi -kirjakauppa on kieltänyt asettamasta luetteloon joutuneiden kirjailijoiden teoksia esittelypöydille, joten ne löytyvät ainoastaan hyllyistä. Myyjiä on kehotettu olemaan kiistelemättä asiakkaiden kanssa ja olemaan tarkkaavaisia, koska "ulkopuoliset organisaatiot tekevät säännöllisiä tarkastuksia".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti