torstai 20. lokakuuta 2022

Digi vaihtuu sotapropagandaan

Venäjä jäädyttää digiympäristöjen rakentamisen kouluihin, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Säästyneet rahat on tarkoitus käyttää lasten isänmaallisuuskasvatuksen laajentamiseen.

Venäjän digikehitys- ja viestintäministeri Maksut Shadajevin mukaan koulujen digitalisointihankkeisiin varatut rahat on ensi vuoden budjetissa pakko jäädyttää. Hankkeiden tavoitteena oli varustaa kaikki opettajat tableteilla, rahoittaa digiammattilaisten koulutusta ja hankkia langaton lähiverkko jokaiseen koululuokkaan vuoteen 2024 mennessä.

Hallitus aikoo käyttää säästyneet rahat koulujen isänmaallisuuskasvatukseen. Sotapropagandaan, lippujen ja muiden symbolien hankintaan sekä "isänmaallisten" lastenleirien rahoitukseen käytetään tänä vuonna 6,47 miljardia, ensi vuonna 39,7 miljardia (+510 %) ja seuraavana vuonna 44,32 miljardia (+13 %) ruplaa.

Isänmaallisuuskasvatukseen käytettävät summat ylittävät moninkertaisesti koulujen digitalisointiin tai lasten koulumenestyksen parantamiseen tähtäävien hankkeiden rahoituksen. Digihankkeisiin oli tänä vuonna varattu 12,3 miljardia, mutta ensi vuonna enää 11,2 miljardia ruplaa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti