maanantai 3. lokakuuta 2022

Erotettu sotakomissaari sai uuden nimityksen

Habarovskin aluepiirissä puolet mobilisoiduista on palannut kotiin, kertoo talouslehti Kommersant. Paikallisen kuvernöörin Mihail Degtjarjovin mukaan heidät oli kutsuttu armeijaan "virheellisesti". Aluepiirin sotakomissaari Juri Laiko on erotettu tehtävistään.

Degtjarjovin mukaan Habarovskin aluepiiristä on liikekannallepanon julistamisen jälkeen kutsuttu armeijaan tuhansia ihmisiä, mutta puolet heistä ei täytä sopimussotilaan kriteerejä. Räikeimpiä esimerkkejä ovat armeijaan kutsuttu skitsofreniapotilas ja vammaisen tytön yksinhuoltaja. Kuvernööri lupaa, että kaikki virheet korjataan.

Liikekannallepanossa tapahtuneiden virheiden takia on erotettu myös Habarovskin naapurissa sijaitsevan Magadanin alueen sotakomissaarin viransijainen Jevgeni Derkatsh. Uutissivusto Gazeta.ru kertoo, että hänen tilalleen on nimitetty - yllätys yllätys - Habarovskista aikaisemmin samana päivänä erotettu Juri Laiko. Sivuston mukaan monet kuvernöörit arvostelevat alueidensa sotakomissaareja, joiden nimittäminen ei kuulu heidän toimivaltaansa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti