maanantai 31. lokakuuta 2022

Koululaiset opetetaan käyttämään kranaatteja ja rynnäkkökiväärejä

Venäjän 10-11-luokkalaisille aletaan opettaa käsikranaattien ja Kalashnikov-rynnäkkökiväärien käyttöä turvallisuuskasvatuksen tunneilla, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Asia käy ilmi uuden opetussuunnitelman luonnoksesta.

Opetussunnitelman mukaan yläluokkalaiset opetetaan käyttämään ampuma-aseita ja käsikranaatteja, seisomaan rivissä, marssimaan ja tekemään kunniaa. "Nykyaikaisen sodankäynnin" lisäksi he tutustuvat "yhden miehen poteroon", panssariajoneuvoihin ja muihin varusteisiin. Koululaisille esitellään henkilökohtaiset suojavarusteet ja heitä opetetaan antamaan ensiapua ja kuljettamaan haavoittuneita.

Turvallisuuskasvatuksen uusi opetusohjelma on Venäjän duuman ja liittoneuvoston jäsenten esittämän aloitteen tulos. Opetusministeriö vastaa ohjelmien kehittämisestä ja uusien oppikirjojen tilaamisesta. 

Aiemmin kouluissa on alettu pitää viikoittaisia isänmaallisuuskasvatustunteja, joilla kerrotaan muun muassa venäläisten sotilaiden sankariteoista. Opetusministeriö on käyttänyt 22 miljoonaa ruplaa isänmaallisuuskasvatuksen tuntisuunnitelmiin, mutta koulujen opettajat joutuvat tekemään ylimääräisen tunnin ilmaiseksi.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti