sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Volgogradilaiset ovat vailla vettä ja lämmitystä

Volgogradissa 200 000 asukasta on kolmatta päivää ilman vettä ja osittain lämmitystä viemäriputkien rikkoutumisen takia, kertoo uutissivusto Lenta.ru. Onnettomuus tapahtui torstain ja perjantain välisenä yönä. Viemärivesi tulvi kaupungin keskustassa Volgan rantakadulle saakka.

Viemäriputkien korjaamista varten on jouduttu sulkemaan vesijohtovesi Sovetskin ja Voroshilovskin piireistä, joissa on noin 200 000 asukasta. Ilman vettä on myös osa Kirovskin ja Sanatornyin piireistä. Viranomaiset kuljettavat vettä tankkiautoilla, mutta sitä ei riitä kaikille. Myös kaukolämpö on jouduttu katkaisemaan. Veden luvataan palaavan johtoihin heikolla paineella tiistaina.

Rikkoutuneet viemäriputket olivat vailla betonikuoria, kertoo paikallinen uutissivusto V1.ru. Volgogradin alueen kuvernööri Andrei Botsharov myöntää, että viranomaisilla ei ole mitään käsitystä kaupungin neuvostoaikana rakennetun vesi- ja viemäriverkon kunnosta. Entinen kaupunginjohtaja Roman Grebennikov syyttää onnettomuudesta kunnallistekniikasta vastaavaa yksityisyritystä, joka ei tunnu olevan kenellekään vastuussa.

Vastaava onnettomuus koettiin kesällä Tverin alueen Kimryssä, jossa puolet kaupungista oli päiväkausia vailla vesijohtovettä. Venäjä on hyökkäyssodassaan uhonnut tuhoavansa Ukrainan kaupunkien kunnallistekniikan, mutta se osaa myös räjäyttää "likaisen pommin" kotona ilman ohjuksia.

PS: Keskiviikkona korjattu viemäriputki toimi 8 tuntia ja halkesi sitten toisesta kohtaa juuri kun kuvernööri Botsharov oli saanut juhlapuheensa pidettyä. Kaupunkilaiset ryntäsivät täyttämään kylpyammeitaan ja astioitaan, minkä takia paine vesijohtoverkossa laski entisestään. Lämmitystä alueella ei edelleenkään ole. "Koko systeemi on vaihdettava", ihmiset kommentoivat.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti