perjantai 14. lokakuuta 2022

Ikea irtisanoo 10 000 työntekijää

Huonekalujätti Ikea irtisanoo 10 000 henkeä Venäjällä, kertoo talouslehti Kommersant. Sillä on maassa 12 000 työntekijää, vaikka vielä toukokuussa heitä kerrottiin olevan noin 15 000.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Ikea sulki 17 myymäläänsä Venäjällä ja lopetti tuotannon paikallisilla tehtailla, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Päätöstä selitettiin "vakavilla häiriöllä toimitusketjuissa". Yhtiön johto vakuutti, että työntekijät jatkavat työskentelyä varastoissa ja heille maksetaan palkkaa.

Kesäkuussa Ikea ilmoitti, että se myy Venäjällä sijaitsevat neljä tehdasta ja vähentää henkilöstöään. Koska yhtiö ei pystynyt avaamaan myymälöitään, se ilmoitti elokuussa loppuunmyynnistä verkkokaupassa. Tilaukset toimitettiin syyskuun aikana ja palautus- ja takuupalvelut ovat auki lokakuun 21. päivään saakka.

Ennen sotaa Venäjän markkinat muodostivat 4-5 % Ingka Groupin myynnistä. Elokuussa kerrottiin, että yhtiö aikoo jättää maahan 700 työntekijää palatakseen "pakotteiden lieventymisen ja taloudellisen tilanteen muuttumisen jälkeen". Venäjällä sijaitsevat myymälät vuokrataan ehkä ensi vuodesta alkaen.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti