tiistai 4. lokakuuta 2022

Mobilisoitujen perheille luvataan viisi kiloa kalaa

Sahalinin alueella armeijaan kutsuttujen perheille luvataan viisi kiloa pakastekalaa, kertoo talouslehti Kommersant. Asialla ovat Yhtenäisen Venäjän paikallisjärjestö ja vapaaehtoiset.

Paikalliset kalastusyhtiöt ovat varanneet mobilisoitujen perheille jaettavaksi yhdeksän tonnia pakastettua kampelaa, alaskanseitiä ja koiralohta. Kalan määrällä laskettuna Sahalinilta on kutsuttu armeijaan 1800 henkeä eli 0,0037 % alueen väestöstä. Koko Venäjällä mobilisoitujen määrä olisi tämän mukaan reilut puoli miljoonaa. Kalan jakelussa syntyy kuitenkin aina hävikkiä, eikä suurkaupunkien asukkaita haluta ärsyttää liikaa, joten puolustusministeri Shoigun ilmoittamat 300 000 saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Venäjän uutiset myöntää, että laskentatapa ei täytä kaikkia tieteellisiä kriteerejä.

Sahalinilla kutsuttujen perheille tarjotaan myös psykologista tukea. Sosiaalityöntekijät ja vapaaehtoiset ovat tiedustelleet avun tarvetta jo yli tuhannelta perheeltä. Eräät pyytävät talveksi halkoja ja kivihiiltä, mutta valtaosa kysymyksistä koskee luvattuja rahasummia. Syyskuun lopussa alueen hallitus ilmoitti, että mobilisoitujen perheet saavat 300 000 ruplan rahasumman, mutta sen maksamisesta ei ole vielä tietoa.

Venäjän uutiset kertoi aiemmin, että tuvalaissotilaiden perheille on luvattu lammas, jauhoja, perunaa ja kaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti