sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Rehtori ilmiantoi kymmenvuotiaan turvallisuuspolisille

Viidesluokkalainen pidätettiin sinikeltaisen avatarin takia, kertoo uutissivusto Mediazona. Hänet ilmiantoi poliisille koulun rehtori.

Moskovalaisnainen kertoo, että poliisi pidätti hänen kymmenvuotiaan tyttärensä suoraan koulutunneilta. Tyttö vietiin poliisilaitokselle, jossa ekstremismin vastaisen yksikön työntekijät tutkivat tytön puhelimen lastenhuollon edustajien läsnäollessa. Poliisi kuulusteli tyttöä kolmen tunnin ajan. Kysymykset koskivat muun muassa hänen sinikeltakukkaista avatariaan. Mediazona on julkaissut pidätystä koskevan pöytäkirjan.

Viidesluokkalaisen äiti oli aiemmin kutsuttu kouluun keskustelemaan tyttärensä poissaoloista isänmaallisuuskasvatuksen tunneilta. Jo tuolloin koulu oli kiinnostunut tytön luokkatovereidensa kanssa chatissa käyttämästä tunnuskuvasta. Koulun rehtori Maija Bulajeva pyysi kouluviranomaisia "tutkimaan perheen elinoloja ja selvittämään lapsen ilmaisemien mielipiteiden syy- ja seuraussuhteet". Rehtori pyysi poliisia myös "vaikuttamaan äidin kasvatusasenteisiin", jotta tämä ei pyrkisi välittämään tyttärelleen "omia poliittisia näkemyksiään".

Turvallisuuspoliisi on käynyt perheen kotona esittelemättä itseään ja asiakirjojaan. Tarkastaja Mzhelskaja on kertonut äidille suullisesti, että heidät kutsutaan lautakuntaan ennalta ehkäisevää rekisteröintiä varten.

Tästä lukuvuodesta lähtien venäläiset koululaiset laulavat joka maanantai kansallislaulun ja nostavat lipun. Viikon tunnit alkavat isänmaallisuuskasvatuksesta, jossa lapsille kerrotaan muun muassa Venäjän Ukrainassa käymästä hyökkäyssodasta.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti