lauantai 15. lokakuuta 2022

Venäläiset ampuvat toisiaan Belgorodin alueella

Belgorodin alueen harjoitusleirillä on ammuttu ainakin 11 venäläissotilasta, kertoo verkkolehti Meduza. Venäjän puolustusministeriö vahvistaa tiedon.

Belgorodin alueen Solotin taajamassa sijaitsevalla armeijan harjoitusleirillä sattuneessa ammuskelussa on kuollut puolustusministeriön mukaan 11 ja haavoittunut 15 henkeä. Telegram-kanava Sotan mukaan kuolleita on 22 ja haavoittuneita 16. Tulen avasi mobilisoiduille tarkoitetulla ampumaradalla kaksi tai kolme aseistautunutta sotilasta. Kaksi heistä on tapettu ja kolmas pääsi Sotan mukaan pakoon.

Venäjän puolustusministeriö vahvistaa tiedon ampumisesta, mutta väittää "terroristien" olevan "erään IVY-maan kansalaisia". Ministeriön mukaan uhrit ovat sotaan lähteneitä "vapaaehtoisia".

Solotissa on Sotan mukaan yli sata Brjanskin alueelta armeijaan kutsuttua sotilasta, jotka ovat kymmenen päivän ajan kieltäytyneet lähtemästä Ukrainaan valtaamaan takaisin Lymanin kaupunkia.

PS: Tapaus sai Sotan mukaan alkunsa uskonnollisesta kärhämästä. Ampujina oli kolme tadzhikkia, joista yksi pääsi pakoon. Kuolleita on silminnäkijän mukaan tadzhikkien lisäksi 30.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti