keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Omskilaiset kaipaavat rahojaan

Venäjän hyökkäyssotaan kutsutut omskilaiset vaativat viranomaisia maksamaan heidän perheilleen luvatut tukirahat ja ratkaisemaan velanmaksun lykkäykseen liittyvät ongelmat, kertoo uutissivusto Meduza.

Omskilaiset kertovat kuvaamallaan videolla vaimojensa ja lapsiensa jääneen vaille elättäjää. He kysyvät, milloin alueen viranomaiset aikovat maksaa perheille luvatut rahasummat. Kaikilla ei ole myöskään ollut aikaa valtakirjojen ja velkajärjestelyjen tekemiseen.

Alueen kuvernööri Aleksandr Burkov vastaa, että viranomaiset yrittävät löytää "jonkinlaisen ratkaisumekanismin". Kemerovon alueella armeijaan kutsuttujen perheille on luvattu 200 000 ruplan ja Krasnojarskin aluepiirissä 100 000 ruplan tukirahat. Novosibirskin ja Omskin alueilla sekä Altain aluepiirissä vastaavia päätöksiä ei ole tehty budjettiongelmien takia. 

Omskin alueen budjetin alijäämä on yli 13 miljardia ruplaa. Moskovassa sotilaille voidaan maksaa 50 000 ruplaa kuukaudessa, mutta muilla alueilla ei ole tällaisia mahdollisuuksia, sanoo kuvernööri. Alueella on kuitenkin päätetty maksaa armeijaan kutsutuille yksi ylimääräinen palkka.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti