lauantai 29. lokakuuta 2022

Kielletäänkö Venäjällä myös homoklubit?

Duumassa käsiteltävässä "homopropagandan" kieltävässä laissa ei ole mainintaa homoklubeista, kertoo Business FM. Niiden tulevaisuutta pidetään silti epävarmana.

"HLBT-propagandan" kieltävän lain laatimiseen osallistunut Venäjän kommunistipuolueen edustaja Nina Ostanina uskoo, että homoklubit suljetaan. Duuman ensimmäisessä käsittelyssä hyväksytyssä lakiesityksessä ei ole niistä mainintaa, mutta Ostaninan mukaan "tällaiset laitokset pelkällä olemassaolollaan eivät ole mitään muuta kuin ei-perinteisten suhteiden propagandaa".

Venäjällä seksuaalivähemmistöille tarkoitetut baarit ja yökerhot eivät mainosta kohdeyleisöään. Moskovalaisen Central Station -klubin johtajan Ilja Abaturovin mukaan heille kaikki asiakkaat ovat samanarvoisia. "Ennen kuin laki on valmis, on vaikeaa ymmärtää mitä he haluavat, mitä he aikovat kysyä ihmisiltä ja mitä ihmiset vastaavat. On määriteltävä, mitä propaganda tarkoittaa. Tarkeintä on, että asiaa ei liioitella." Abaturovin mukaan he tulevat noudattamaan lakia ja viranomaisten ohjeita, eikä yksittäisen kommunistipuolueen edustajan tulkintaa.

Moskovan, Pietarin ja Sotshin homoklubeilla käy sekä miehiä että naisia suuntauksesta riippumatta. Moskovalaisen Alinan mukaan klubeilla on hyvää ohjelmaa ja turvallinen ilmapiiri: "Heillä on siisteimmät halloweenit, ja minulla on paljon naimisissa olevia ystävättäriä, joiden aviomiehet eivät päästä heitä tavallisille klubeille tai juhliin. Miehet antavat kuitenkin heidän käydä homoklubeilla, koska he ymmärtävät että tytöt ovat siellä täysin turvassa. Olen tavannut siellä paljon luovia ihmisiä, ja yleisö on varsin sivistynyttä ja miellyttävää."

Paikkojen tulevaisuus selviää ehkä lain lopullisen käsittelyn lähestyessä. Duuman puheenjohtaja Vjatsheslav Volodin kannattaa määräysten tiukentamista ja rangaistusten kirjaamista rikoslakiin.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti